Tutti ry:n tutorit 2022

Keitä ovat tutorit?

Tutorit ovat osa Vaasan yliopiston tutorprojektia. He ovat vanhempien vuosikurssien opiskelijoita, jotka opastavat uusia opiskelijoita opiskelun aloittamisessa ja tutustumisessa yliopistoelämään. Heiltä saat parhaimmat vinkit opiskeluelämään liittyvissä asioissa. Tutin tutorit ovat mukanasi koko fuksivuoden.

TEKNIIKKA

TUOMAS

Morjesta! Mun nimi on Tuomas Erkkilä, oon 21-vuotias ja alotan nyt syksyllä 2. vuoden sähkö- ja energiatekniikan opinnot täällä Vaasassa! Oon kotosin Isostakyröstä, eli tosta naapurikunnasta.
Toimin tänä vuonna tekniikan liikkatutorina, sekä sähkötekniikan tutorina.

Vapaa-aikani vietän erilaisten liikuntamuotojen parissa, ja kavereiden kans hengaillessa! Mun oma fuksivuosi oli kyllä ikimuistonen ja sain todella hyviä ystäviä paljon!

Tosi siistiä, että oot päättänyt tulla Vaasaan kouluun! Vaasa on mahtava opiskelijakaupunki ihan meren äärellä, ja Vaasan Yliopistollahan on Suomen kaunein kampus, jonka varmasti myös huomaatte!
Välimatkat jokapaikkaan on tosi lyhyet, ja täälä ei tekeminen lopu kesken.
Opiskelijoilla on Vaasassa tosi hyvä yhteishenki ja täällä on loistavia järjestöjä jotka järkkää tapahtumia ja muuta hauskaa!
Kannattaa ehdottomasti lähtee mukaan kaikkeen toimintaan mikä itseä kiinnostaa!

Viettäkää rento loppukesä ja nähdään syksyllä Vaasassa!

WhatsApp Image 2022-07-06 at 18.40.11 (1) copy
Tuomas Erkkilä, 2. vsk.

EVA

Moikka, paljon onnea opiskelupaikasta Vaasan Yliopistossa! Olen Eva Farigu Etelä-Suomesta, Järvenpäästä ja olen tämän vuoden sähkö- ja energiatekniikan tuutori. Opiskelen itsekin kyseistä alaa nyt toista vuotta.

Kuten aika monet muutkin tulin ensimmäisen kerran Vaasaan vasta muuttokuorman kanssa. Vaasa on kaunis ja sopivan kompakti kaupunki jonka oppii tuntemaan nopeasti. Yllätyin positiivisesti sen vilkkaista kesäilloista ja mahtavista uintipaikoista. Keskusta on täynnä toinen toistaan parempia ravintoiloita joista on välillä liiankin helppo woltata ruokaa. Onneksi tätä voi tasapainottaa kampus-alueelta löytyvällä salilla josta on upeat maisemat merelle.

Vaasan opiskelijaelämä on juuri niin vilkasta kuin haluat ja jokaiselle löytyy ohjelmaa laidasta laitaan myös poikkitieteellisesti eri tiedekuntien kesken. Suosittelen lämpimästi osallistumaan kaikkeen ohjelmaan joka vähänkin kiinnostaa. Oma fuksivuoteni oli ikimuistoinen ja teemme parhaamme että myös teidän. Nähdään syksyllä!

WhatsApp Image 2022-06-30 at 21.25.08
Eva Farigu, 2. vsk.

JUHO

Morjesta! Meikäläinen on Juho Hakamäki ja oon toisen vuoden tekniikan opiskelija. Ikää on 21v ja Vaasaan oon rantautunut Espoosta. Ensimmäinen vuosi mulla kulu sähkö- ja energiatekniikan parissa, mutta tokalle vuodelle hyppään tuotantotalouden puolelle. Vapaa-aikana mut voi nähdä lätkimästä kaikenlaisia mailapelejä, kuten padelia, tennistä sekä golfia.

Nyt kun oon esitellyt itteni niin haluisin tässä kohtaa ehdottomasti onnitella sua. Oot todennäköisesti tehnyt sun elämän parhaan päätöksen kun oot lähtenyt Vaasaan opiskelemaan. Parempaa opiskelijayhteisöä saa hakea. Neuvoksi tahtoisin antaa sen, että lähde mahdollisimman moneen juttuun mukaan. Tuut varmasti löytämään monia upeita tyyppejä ja sun opiskeluajasta tulee ikimuistoinen

Nähdään syksyllä tyypit!

WhatsApp Image 2022-07-01 at 16.51.56
Juho Hakamäki, 2. vsk.

ANTON

Moi! Mä oon Anton Hartikainen ja syksyllä alkaa mun toinen vuosi tuotantotalouden opintoja tekniikan puolella. Oon 20v ja oon kotosin Helsingistä. Vaikka Vaasa on huomattavasti pienempi kaupunki, se on ylittäny mun odotukset heittämällä ja oon viihtyny täällä erittäin hyvin!

Mun fuksivuosi oli aika täynnä kaikennäköisiä aktiviteetteja, joiden ansiosta esimerkiksi Fontana club on tullut erittäin tutuksi. Vaasassa mielestäni parasta on poikkitieteellisyys eri alojen välillä sekä se, että kaikki oleellinen löytyy lyhyiden välimatkojen päästä.

Toivotan teille kaikille ikimuistoisia opiskeluvuosia täällä Suomen aurinkoisimmassa kaupungissa! Nähdään syksyllä!

WhatsApp Image 2022-07-07 at 16.22.49
Anton Hartikainen, 2. vsk.

JALMARI

Moi ja onnittelut opiskelupaikastasi!

Meikäläinen on Jalmari Mattila, oon 22-vuotias kolmannen vuoden automaatio- ja tietotekniikanopiskelija ja tutoroin uusia data-arkkitehtuurin fukseja. Vaasaan muutin päijäthämäläisestä maalaiskaupungista Orimattilasta, mutta nuoruuteni pitkälti Lahessa viettäneenä identifioin itseni hyvin lahtelaiseksi. Vapaa-aika kuluu opiskelijatapahtumien lisäksi paikallisten urheiluseurojen fanikatsomoissa tai tietokoneen ääressä.

Ennen opiskelujani en tuntenut Vaasaa lainkaan, mutta kaupunki tuli pian tutuksi ja se on kohdellut hyvin. Parasta Vaasassa on kaupungin kompakti koko, Suomen kaunein kampus ja meidän upea opiskelijayhteisö. Täällä tekemisestä ei ole puutetta ja et varmasti tule pettymään! Luvassa on hieno ja opettavainen fuksisyksy ja aivan mahtava opiskeluaika Vaasan yliopistossa.

Opiskelu on ihmisen parasta aikaa, nähdään kampuksella!

WhatsApp Image 2022-06-29 at 11.45.39
Jalmari Mattila, 3. vsk.

PIITU

Moikka! Mä oon Piitu Mäkinen 2.vuoden tuotantotalouden opiskelija ja ilokseni toimin syksyllä tekniikan kanditutorina. Ikää mulle on ehtinyt kertyä jo kokonaiset 20 vuotta, joista 19 vuotta vietin Suomen Ateenassa eli Jyväskylässä. Musta Vaasa on valtavan kaunis paikka, enkä oo katunut sitä, että vaihdoin Päijänteen rannat länsirannikon merimaisemiin.

Vaasa on huikea paikka opiskella ja täällä onkin ainutlaatuisen poikkitieteellinen opiskelijayhteisö. Henkilökohtaisesti suosittelen lämpimästi myös meidän kampusravintoloita ja kaunista kampusta ylipäätään! Vaasassa on myös todella pienet etäisyydet kaikkialle ja pyörällä pääsekin kulkemaan kätevästi sinne ja tänne.

Mä tykkään viettää mun vapaa-aikaa joko kavereiden kanssa tai lenkkipoluilla. Hyppäsin fuksivuonna mukaan myös ainejärjestöhommiin ja myös niissä merkeissä muhun voi törmätä tapahtumissa tai aj-käytävällä.

Tervetuloa Vaasaan ja nähdään kampuksella! <3

photo1655478028
Piitu Mäkinen, 2. vsk.

JOONAS

Nurmen Joonas täs Moi! Oon 23 vuotta, Turusta Porin kautta Vaasaan ja nyt alkamassa 2. Vsk Sähkö- ja energiatekniikan saralla. Toimin tutorina uuden ja ihmeellisen Data-arkkitehtuuri linjalla. Heti alkuun onnittelut opiskelupaikasta ja hienoa, että päädyit valitsemaan Vaasan yliopiston. Voin jo nyt luvata kokemusasiantuntijana, ettet tule katumaan tätä päätöstä! Itse vietän vapaa-aikani jääkiekkotuomaroinnin parissa ja lisäksi olen aktiivinen opiskelijajärjestöissä. Syksystä tulee varmasti kiireinen. Ekoilla viikoilla tulee paljon uutta asiaa ja paljon tapahtumia, mutta voin luvata kun hyppää rohkeasti kaikkeen mukaan, niin tästä syksystä tulee elämäsi paras!! Muistakaa nauttia kesästä ja tervetuloa tuttilaisten huippujoukkoon!

WhatsApp Image 2022-07-02 at 13.56.51
Joonas Nurmi, 2. vsk.

EMILIA 

Moi! Mä oon Emilia Paasonen. Oon 20 vuotta vanha ja opiskelen sähkö- ja energiatekniikkaa toista vuotta. Toimin tänävuonna tekniikan hyvistuutorina.

Ensimmäisenä: paljon paljon onnea opiskelupaikasta ja Vaasaan pääsystä! Itse muutin Vaasaan Helsingistä, ja en ollu kertaakaa ennen muuttoa käynyt täällä, ainoastaan kuullut paljon positiivisia juttuja. Tänne on kotiutunut tosi nopeasti ja helposti saanut luotua uuden turvaverkon. Parasta varmasti ekoilla viikoilla on, että melkeen kaikki ketä alottaa opiskelemaan meillä, tulee jostain muusta kaupungista. Eli kaikilla on yhtä jännittävä alotustilanne ja se yhdistää, kukaan ei jää yksin!

Itse vapaa-ajalla pelaan jalkapalloa, hengailen kavereiden kanssa ja tietty oon myös netflixiin koukussa. Mahtavaa päästä teihin kaikkiin tutustumaan, varmasti törmäillään ekoilla viikoilla, vaikka en just sun tuutori olisikaa!

Kannustan kaikkia teitä olemaan ekan vuoden aikana niin aktiivinen kuin vain itse jaksaa/pystyy. Syksyllä ja keväällä tulee olemaan paljon huippu tapahtumia, joita ei kannata missata! En olisi ite paljon parempaa ekaa vuotta osannut ees toivoa. Oon myös saanut paljon kavereita eri aloilta, mikä on yks mun suosikki asia Vaasan yliopistossa.

Meidän ainejärjestö on myös ihan huippu, pääset siihen myös ekoina viikkoina tutustumaan. Nähdään syksyllä!

IMG_9401
Emilia Paasonen, 2. vsk.

SUKI

Moikkelista vaan!

Huikean suuret onnittelut opiskelupaikan johdosta ja lämpimästi tervetuloa opintojen pariin!

Mä oon Suki Pan, toisen vuoden automaation ja tietotekniikan opiskelija ja toimin tuutorinasi tulevana syksynä. Oon Vaasaan eksynyt Vantaalta välivuoden jälkeen, joten ikää löytyy 20 vuotta. Uudessa kaupungissa asuminen hieman jännitti alussa, mutta nopeastihan sitä tottui olemaan täällä, kun on ihania ihmisiä, lyhyet etäisyydet ja positiivista energiaa.

Vapaa-aikani vietän useimmiten katsoen youtube-videoita ja erityisesti kauhuteemaisia. Tämä ei todellakaan tarkoita sitä, ettei minua pelota ne; sen sijaan menen nukkumaan peloissani. Lisäksi kuuntelen usein myös musiikkia, pelaan pelejä ja piirrän.

Odotan innolla tulevaa syksyä ja teidän tapaamista. Muistakaa, että minulle saa tulla puhumaan tärkeistä ja ei tärkeistä jutuista ihan milloin vain. Onnittelut vielä kerran ja tehdään tästä huippuvuosi.

Nähdään syksyllä!

WhatsApp Image 2022-07-06 at 19.19.59
Suki Pan, 2. vsk.

LOTTA

Moikka!

Mun nimi on Lotta Pessala ja toimin tänä vuonna automaatio- ja tietotekniikan tutorina. Ekana haluun onnitella opiskelupaikasta ja mahtavasta valinnasta tulla Vaasaan! Ite oon kotoisin Oulusta ja muutin tänne pari vuotta sitten tuntematta kaupunkia tai ihmisiä yhtään. Oon saanu paljon uusia kavereita ja ihmisiin on tosi helppo tutustuu täällä, koska kaikki on samassa tilanteessa opiskelujen alkaessa.

Opiskelen ite tuotantotaloutta ja syksyllä alkaa jo kolmas opiskeluvuosi. Vapaa-ajalla tykkään liikkua ja viettää aikaa kavereiden kanssa. Viikkoihin sisältyy yleensä myös opiskelijatapahtumia, joihin tekin pääsette tutustumaan ensimmäisten viikkojen aikana!

Vaasassa parasta on koko opiskelijakulttuuri ja etenkin kaikki tapahtumat, joihin suosittelen osallistumaan varsinkin ekoilla viikoilla! Toivottavasti teillä tulee olemaan unohtumaton fuksisykysy ja saatte paljon uusia kokemuksia sekä kavereita! Kohta nähään 🙂

240600121_2955823274680373_4389855015830282250_n
Lotta Pessala, 3. vsk.

ELISA

Moikka!

Oon Elisa Riusala 21-vuotias paljasjalkainen vaasalainen. Vapaa-aikani koostuu aika pitkälti salilla treenaamisesta, kavereiden ja perheen näkemisestä.

Mulla alkaa syksyllä kolmas vuosi tekniikan puolen tuotantotalouden opintojen parissa. Vaikka Vaasassa oon asunu koko ikäni, on opiskeluvuodet avannut Vaasaa ihan uudella tavalla. Yliopistolla on tutustunut paljon uusiin ihmisiin ja saanut uusia kavereita laajasti eri aloilta ja vuosikursseilta. Vaasassa opiskelun ehdottamasti parhaita puolia on, että täällä on paljon opiskelijoita ja tiivis opiskelijayhteisö. Suosittelen rohkeasti osallistumaan tapahtumiin etenkin alussa. Ne on hyviä tilaisuuksia päästä tutustumaan muihin opiskelijoihin niin omalta kuin muiltakin aloilta ja vuosikursseilta. Uskon, että tuutte kaikki viihtymään täällä hyvin ja viettämään erittäin hauskat opiskeluvuodet, joita voi ilolla muistella.

Suuret onnittelut vielä opiskelupaikasta, nähdään syksyllä!

WhatsApp Image 2022-06-27 at 17.20.51
Elisa Riusala, 3. vsk.

EMIL

Tervehdys!

Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta!
Mun nimi on Emil Viitala, ja oon sun tuleva tutor. Olen 23-vuotias kolmannen vuoden tuotantotalouden opiskelija ja kotoisin Seinäjoelta. Syksyllä tulee paljon uutta tietoa opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyen, joten suosittelen tutustumaan huolella etukäteen kaikkeen saatavilla olevaan infoon. Kannattaa käydä tutustumassa VYY:n uuden opiskelijan sivuihin. Ei kannata säikähtää tai liikaa stressata tätä informaation määrää, sillä me tutorit ollaan teidän tukenanne.

Ensimmäinen vuosi yliopistolla on ikimuistoista aikaa, ja siihen mahtuu paljon mahtavia tapahtumia jokaiseen makuun. Syksylle onkin järjestetty paljon kivaa ohjelmaa, ja suosittelen lämpimästi niihin osallistumista. Vaasaan kannattaakin saapua heti ensimmäiselle viikolle!

Kohta nähdään Suomen kauneimmalla kampuksella!

Emil 

image0 (7)
Emil Viitala, 3. vsk.

NIKLAS

Moikka tulevat Tuttilaiset ja ihan ensimmäisenä onnittelut opiskelupaikasta!

Nimi on Niklas Virtanen, 22 vuotta ja tulen alunperin Kotkasta. Aloitan toisen vuoden tuotantotalouden (DI) opinnot nyt syksyllä. Vapaa-aikani kuluu pääosin kaverien kanssa leikkiessä, vähän hauskaa pitäessä ja urheillessa. Kouluhommiakin täytyy satunnaisesti puuhailla.

Vaasan valitseminen oli todennäköisesti yksi elämäsi parhaista päätöksistä, sillä ainakin minulle tämä kaupunki tarjosi unohtumattoman fuksivuoden ja sitäkin mahtavampia uusia tuttavuuksia.

Tervetuloa joukkoon!

Teekkariterveisin,
NV

photo1656494529
Niklas Virtanen, 2. vsk.

TUOTANTOTALOUS / TIETOJÄRJESTELMÄTIEDE

TUOMAS

Moi!

Onnittelut korkeakouluun pääsystä! Mun nimi on Tuomas Haanpää ja opiskelen toista vuotta tuotantotaloutta kaupan puolella. Oon 22-vuotias ja oon alun perin kotoisin Kokkolasta. Mulle eka vuosi Vaasassa oli ihan super mahtava, joten uskallan väittää että Vaasan opiskelijaelämä ei jätä suakaan kylmäks!

Kannattaa ehdottomasti lähteä orientaatioviikoilla kaikkeen mukaan täysillä ja muistaa olla ottamatta syksystä stressiä, sillä kaiken saat varmasti selville viimeistään kysymällä. Kavereiden löytäminen on Vaasassa tosi helppoa varsinkin kun lähtee mukaan järjestö- tai kerhotoimintaan, joten suosittelen sitä lämpimästi! Tietenkin myös Fontanasta löytyy aina kavereita ;)!

Tervetuloa mukaan ja nähään syksyllä!

WhatsApp Image 2022-07-24 at 18.27.16
Tuomas Haanpää, 2. vsk.

ELISA

Morning sunshine! Ekaks haluun onnitella siuta opiskelupaikasta (!!!) aivan huikeeta, että sie valitsit tän länsirannikon helmen siun opiskelijakaupungiksi. Miun nimi on Elisa Huhta, oon 20v ja alotan syksyllä 2. vuoden opinnot tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen (tutatjt) kandiohjelmassa eli pääaineena miulla on kaupan puolelta tuotantotalous. Oon Nummelan vahvistus meiän upeelle Vaasalle ja toimin tänä vuonna tutatjt:n tutorina ja hyvistutorina.

Vapaa-ajalla mie heittelen moukaria, hengailen kavereitten kaa, haaveilen lentämisestä ja pyörin erilaisissa ainejärjestöjen aktiivitoimissa mukana. Sie tutatjt fuksi oot etuoikeutetussa asemassa, sillä sie pääset kuulumaan kahteen ainejärjestöön eli meiän ihaniin Tutti ry:hyn sekä Warrantti ry:hyn.

Vaasassa kävin ekaa kertaa elämässäni kun hain avaimet miun opiskelijakämppään, joten siinäkin mielessä tää opiskelujen aloittaminen oli hyppy tuntemattomaan. Miun fuksi vuodesta muodostui kyllä unohtumattomin vuosi, mitä tähän mennessä oon päässy elää. Ei sitä turhaan sanota, että opiskelijaelämä on ihmisen parasta aikaa. Tehdään tästä siullekkin aivan upee kokemus!! Tervetuloa Vaasaan ja törmäillään syksyllä! ❤️

WhatsApp Image 2022-07-18 at 17.55.31
Elisa Huhta, 2. vsk.

ILONA

Helouu! Super paljon onnea saamastasi koulupaikasta Vaasan yliopistossa ja tervetuloa Vaasaan! Mun nimi on Ilona Kemppinen ja oon yks tutoreista tulevana syksynä. Oon 22-vuotias ja mulla alkaa toinen vuosi kauppatieteitä tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteiden ohjelmassa. Oon kotoisin Kirkkonummelta, mutta nykyisin oon tietty erittäin onnellinen vaasalainen, toivottavasti säkin oot viimeistään tiedossa olevan mahtavan fuksisyksyn jälkeen! Eka vuosi punaisissa haalareissa oli yks mun parhaimpia vuosia ja toi mukanaan paljon unohtumattomia hetkiä ja ihania tyyppejä!
En malta oottaa että pääsen auttamaan ja näkemään teitä, teidänkin fuksivuodesta tulee varmasti huikee!
Ihanaa loppukesää ja nähdään syksyllä! <3

WhatsApp Image 2022-07-24 at 21.01.50
Ilona Kemppinen, 2. vsk.

EEDLA

Moikka!

Mä oon Eedla Ketoja, 2. vuosikurssin opiskelija kauppiksesta, pääaineena tuotantotalous. Toimin tänä vuonna maisteritutorina tuta/tjt puolella. Tänne aurinkoiseen Vaasaan oon saapunut sopivan junamatkan päässä olevalta Tampereelta. Oma fuksivuosi täällä oli huikea, ja Vaasa todellakin tarjoili parastaan <3 Meillä on täällä ihan mahtava meininki ja aktiivinen opiskelijayhteisö. Siks uskon et myös sä tuut varmasti viihtymään! Suuret onnittelut vielä opiskelupaikasta ja tervetuloa!!

WhatsApp Image 2022-07-18 at 20.36.38
Eedla Ketoja, 2. vsk.

JOONAS

Onnittelut uusille fukseille! Meikä on Joonas Meriläinen. 22-vuotias toisen vuoden opiskelija ja pääaineena mulla on tuotantotalous. Lähtöisin oon Kokkolasta (120 km pohjoiseen Vaasasta). Tänne Vaasaan oli helppo asettua ja fuksivuosi oli kaikin puolin mahtava. Me tutorit tehdään siitä vähintään yhtä hyvä teillekin! Tervetuloa Vaasaan ja nähdään syksyllä! Ei tarvi jännittää.

Joonas Meriläinen
Joonas Meriläinen, 2. vsk.

HANNA

Helouu!

Ihan ekana isot onnittelut opiskelupaikasta ja hyvästä valinnasta tulla Vaasaan! Mä oon Hanna Piira, 21-vuotias ja opiskelen nyt toista vuotta tuotantotaloutta kauppiksen puolella.

Alunperin oon kotosin Porvoosta, mutta Vaasaan oon ensimmäisen opiskeluvuoden aikana sopeutunut paremmin ku hyvin. Fuksivuosi toi mun elämään paljon ihania ihmisiä ja unohtumattomia muistoja, enkä oo katunut tänne lähtöä hetkeäkään. Vaasan opiskelijayhteisö on tosi tiivis ja yhteisöllinen, jonka takia tänne on tosi helppo kotiutua vaikka vähän kauempaakin. Kavereita saa myös helposti ja eri aloilta, koska täällä opiskelijayhteisö on tosi poikkitieteellinen. Vaasassa ehdottomasti parasta mun mielestä on kivat maisemat, lyhyet välimatkat ja mahtava opiskelijakulttuuri!

Nähdää pian ja pidetään yhdessä hauska ja vauhdikas syksy!

WhatsApp Image 2022-07-18 at 21.27.56
Hanna Piira, 2. vsk.

ELLA

Moikka!

Mun nimi on Ella Potinkara ja opiskelen toista vuotta tuotantotaloutta kauppiksen puolella ja siellä puolella toimin tänä vuonna tutorina! Ikää mulla on 22 vuotta ja tänne Vaasaan päädyin Oulusta.

Vaasa oli mulle ihan vieras kaupunki kun tänne muutin, mutta yllätti positiivisesti! Täällä merimaisemissa on viihdytty hyvin ja nautittu opiskelijaelämästä. Vaasassa on huippu opiskelijayhteisö ja paljon tapahtumia, joihin kannattaa ehdottamasti osallistua varsinkin ekoilla viikoilla!

Onnittelut vielä opiskelupaikasta ja tervetuloa Vaasaan! Syksyllä nähdään!:)

WhatsApp Image 2022-07-18 at 19.54.40
Ella Potinkara, 2. vsk.

DARIUSH

Moro!

Tervetuloa Vaasan yliopistoon! <3 Ihanaa saada just sut mukaan meidän yhteisöön! Mä oon Dariush Rahim, 21-vuotias, tokan vuoden tuotantotalouden opiskelija kaupan puolella!

Vapaa-aikani vietän useimmiten kavereiden kanssa tai katsomalla HBO:ta tai Netflixiä! Kuuntelen myös paljon musiikkia!

Odotan innolla tulevaa syksyä! Onnittelut vielä opiskelupaikasta, nähdään pian!💙

WhatsApp Image 2022-07-24 at 19.55.38
Dariush Rahim, 2. vsk.