Mikä on TEK?

Tekniikan akateemiset eli tuttavallisemmin TEK on etu- ja palvelujärjestö sekä yhteisö tekniikan alan korkeakoulutetuille ja tekniikkaa opiskeleville. TEKkiin kuuluu 73 000 rautaista tekniikan alan ammattilaista. Näistä noin 23 000 on opiskelijoita.

TEK on syntynyt yhteisöllisyydestä, kulttuurista ja edunvalvonnasta. Tavoite on rakentaa kestävää yhteiskuntaa, edistää ammatillista osaamista ja mahdollistaa jäsenten verkostoituminen. TEK järjestää mm. jäsenistölleen vuosittain tapahtumia, joissa kootaan tekniikan alan opiskelijoita ympäri suomen oppimaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista – vieläpä ihan ilmaiseksi!

TEK on ollut jo vuosien ajan mukana vaikuttamassa tekniikan alan opintoihin, oikeuksiin ja etuihin. TEK neuvottelee jatkuvasti työehtosopimuksista Suomessa: Ilman liittojen tekemää edunvalvontaa ei olisi esimerkiksi ylityökorvauksia, etätyömahdollisuuksia tai liukuvaa työaikaa.

Jotta jäsenistö tavoittaisi parhaan mahdollisen työuran, heidän käytössään on uravalmentajia, lakimiehiä ja muita asiantuntijoita. TEK auttaa uran kaikissa vaiheissa – aina ensimmäisistä kesätöistä eläkeikään asti! TEK lanseeraa vuosittain Työkirja-nimisen opuksen, josta löydät vinkit timanttisen CV:n, (kesä)työhakemuksen sekä LinkedInin hiomiseen. Kirjan julkkarit ovat tavallisesti marraskuussa – ole kuulolla, milloin voit tulla hakemaan omasi! Työkirjan voit löytää myös netistä: www.tektyokirja.fi.

TEKissä on opiskelijajäseniä jokaisella päätöksentekotasolla: valtuustossa, hallituksessa ja valiokunnissa. Näihin tehtäviin, hallinnon opiskelijaedustajaksi eli tuttavallisemmin HallOpEdiksi voi hakea kuka tahansa Vaasalainen tekniikan opiskelija. Ole siis aktiivinen ja hae hallopediksi, niin saadaan Vaasan ääni voimakkaammin esille!

Jokaisella ”teekkaripaikkakunnalla” toimii opiskelijayhdyshenkilö eli tuttavallisemmin tykki. Tykki toimii linkkinä Vaasalaisten opiskelijoiden sekä TEKin välillä. Hän järjestää muun muassa erilaisia infoja ja työmarkkinatietous-kurssia, valvoo opiskelijoiden etua sekä tukee paikallista teekkarikulttuuria. Tykin lisäksi kampuksella toimii kiltayhdyshenkilö eli KYHi. Kiltayhdyshenkilö on toimihenkilö Tutti ry:ssä ja hänen vastuullaan on toimia linkkinä tykin ja Tutti ry:n hallituksen välillä.

 

Miksi liittyä TEKkiin? Mitä TEK tarjoaa opiskelijoille?

  • Timanttinen verkosto alan osaajia
  • Markkinoiden paras työnhakuopas – TEKin työkirja
  • Palkkasuositukset
  • Urapalvelut
  • Lakipalvelut
  • Rahanarvoisia jäsenetuja mm. vakuutuksista, pankkipalveluista ja harrastuksista
  • Alan ammattilehdet: TEK-lehti, Tekniikka ja talous sekä Talouselämä
  • Liittymislahja – lunasta haalareihisi legendaarinen TEKin vyö!
  • TEKin jäsenyys on ilmainen! Joten miksi ei?

 

Miten liittyä TEKkiin?

Näppärimmin liittyminen tapahtuu osoitteessa www.tek.fi/liityopiskelija.

TEK ylläpitää myös teekkari.fi -sivustoa, josta löytyy kaikki mitä tekniikan opiskelija tarvitsee – palkkasuosituksista paikkakuntien erikoisuuksiin. Otathan seurantaan myös paikallisen tykin Instagram-tilin @tykkivaasa.