Kesätyöblogi Danfoss, Matti Palomäki

Morjesta pöytään! Mun nimi on Matti, ja syksyllä alkaa mun toinen vuosi tekniikan opiskelijana, opintosuuntana sähkö- ja energiatekniikka. Työskentelen Danfossilla taajuusmuuttajien kokoonpanijana.

Töihin Danfossille pääsin takuuteekkarina. Alussa koronapandemia loi tummia pilviä työpaikan ylle, mutta lopulta toukokuussa pääsin aloittaan työt. Koko ajan piti käsiä piti pestä ja desinfioida ja turvavälit pitää, mutta sen enempää ei tilanne työntekoa ja oppimista häirinnyt.

Mun työ on kaikessa yksinkertaisuudessaan taajuusmuuttajien kokoonpano linjalla. Laitteet, joita kasaan, ovat suunnilleen pöytätietokoneen kokoisia, ja niitä valmistuu päivässä tekijöiden määrästä riippuen n. 5-10. Oon ite oppinut tekemään 4 eri mallista laitetta ja niiden erilaisia versioita. Ei mennyt kauaa, ennen kuin ne oppi kasaamaan ulkomuistista, mistä kiitos kuuluu hyville perehdyttäjille ja työkavereille. Kaikki on olleet ihan super avuliaita ja kannustavia alusta saakka. Tunsin nopeasti olevani osa tätä mahtavaa tiimiä, ja tää ryhmähenki onkin ehdottomasti parasta tässä työssä.

Oon tosi iloinen, että pääsin töihin Danfossille. Tää on mahtava työpaikka, ja mahdollisuuksia töiden suhteen on monta. Tällä hetkellä on menossa viimeinen viikko töissä, joten itsellä alkaa tunnelma olla jo hieman haikea. Hieno kesä on pian takana, mutta onneksi pian pääsee myös takaisin opintojen ääreen. Hyvää loppukesää aivan jokaiselle!

Alla kuva musta “uniformussani”.

117601996_3201201366641935_4145532222855602634_n