Kesätyöblogi Danfoss, Kyllikki Katajamäki

Moooooi,

Mun nimi on Kyllikki ja mulla on eka vuosi sähkö- ja energiatekniikan opintoja takana. Pääsin Danfossille töihin takuuteekkarina. Alotin toukokuun lopulla kokoonpanijana ja alkuperäinen sopimus oli vaan kaks kuukautta, mutta sitten sainki jatkaa elokuun loppuun asti.

Danfossilla kootaan siis taajuusmuuttajia. Mulla ei ollu mitään kokemusta kokoonpanotyöstä, enkä ollu ikinä edes pitänyt kädessä minkäänlaista ruuvinväännintä, kun alotin. Onneksi työn perehdytys oli kuitenkin kaikkea mitä olis voinu toivoa, sopivan mittanen ja hyvin jaksotettu. Eli kokoonpano on sitä, että valmiit komponentit ruuvataan yhteen ohjeen mukaan. Lopuksi se laitetaan testeriin ’’uuniin’’ ja pakataan. Linjalla on kyllä muitakin, joten itse ei kaikkea tarvitse tehdä. Taajuusmuuttajien koko Danfossilla vaihtelee linnunpöntön kokoisista kaapin kokoisiin. Ite teen niistä kaikista pienimpiä.

Kun työ alko sujua, eikä ohjetta enää tarvinut kattoa, ajan pystyi hyödyntämään äänikirjoilla ja podcasteillä. Ite tuli kuunneltua musiikkia, kaks kokonaista podcastiä, filosofiaa, klassikkokirjoja sekä omia lempikirjoja. Parasta työssä on ollut työkaverit ja hyvä ilmapiiri linjalla. Uskon, että vaikka tää kokoonpano ei ollut oikeen mun juttu, tästä työstä tulee olemaan tosi paljon hyötyä tulevaisuudessa.

Alhaalla kuva Danfossin upeesta Horizon-kahvilasta, jossa tuli vietettyä paljon aikaa sekä kuumina että sateisina kesäpäivinä. 🙂

töistä