Kesätyöblogi Danfoss, Jenna Majaharju

Hei kaikki!

Tällä kertaa täällä kirjoittelee tuotantotaloutta opiskeleva Jenna, joka aloitti viime syksynä maisteri opinnot masters’ degree in Industrial Management (KTM) koulutusohjelmassa. Tehokkaan vuoden aikana suurin osa kursseista tuli käytyä ja seuraavana lukuvuotena tarkoitus olisi kirjoittaa gradu.

Tämä on jo minun kolmas kesäni taajuusmuuttajia valmistavalla Danfossilla, Order Handling Specialistina. Työtehtäväni ovat hyvin monipuoliset, eikä koskaan tiedä mitä tuleva päivä tuo tullessaan. Tavalliseen työpäivääni kuuluvat muun muassa tilausten syöttö ja vapauttaminen tuotantoon, laskutus, huoltotilausten käsittely, satunnaisten ostotilausten teko yhteistyökumppaneille, yhteydenpito rahdinkuljettajiin sekä ennen kaikkea asiakaspalvelu. Vaihtelevat työtehtävät pitävät mielenkiintoa yllä ja pääsen jatkuvasti oppimaan uutta. Suurta vaihtelua päiviini tuovat erityisesti tiimin sisäinen työjärjestys, asiakkaiden vaihtuvat vaatimukset sekä erilaiset selvittelyä vaativat haasteet ja ongelmat toimitusketjuissa. Tavallisten tilaustenkäsittelyn tehtävien lisäksi olen saanut lisähaastetta työhöni myyntiprojektien ja tuontitullauksien myötä.

Danfoss toimii globaaleilla markkinoilla, jolloin tilaustenkäsittelijänä pääsen olemaan yhteydessä asiakkaisiin ympäri maailmaa. Aamulla töihin tullessa soittelen tai viestittelen Aasiaan, päivän aikana Eurooppaan ja iltapäivällä sekä Etelä- että Pohjois-Amerikkaan. Tilaustenkäsittely on jaettu kahteen tiimiin; tiimi 1 hoitaa Euroopan ulkopuoleisten alueiden asiakkaita ja tiimi 2 Eurooppalaisia asiakkaita. Minulla on ollut huippu mahdollisuus päästä työskentelemään molemmissa tiimeissä ja tutustumaan kaikkiin asiakkaisiimme.

Kesän jälkeen jatkan työskentelyä opintojen ohella ja syksystä onkin tulossa hyvin mielenkiintoinen. Danfoss on yhtenäistämässä globaalisti toiminnanohjausta OneERP-projektin myötä ja Vaasan tehdas siirtyy SAP-ympäristöön. Tämä tulee muuttamaan monia prosesseja, mikä vaikuttaa etenkin omaan työhöni hyvin merkittävästi. Olemme päässeet tutustumaan uuteen järjestelmään ja muuttuviin työtehtäviin erilaisten koulutusten myötä, jotka syksyn mittaan tulevat lisääntymään entisestään.

Danfoss on työnantajana todella palkitseva, joustava ja kannustava. Minulle on tarjottu mahdollisuus työskennellä opintojen ohella ja olen tästä suuresti kiitollinen. En usko että kovinkaan moni esimies olisi ollut yhtä joustava epämääräisten työaikojeni suhteen kuin omani. Parasta töissä kuitenkin on meidän ihana ja huippu tiimi, jonka kanssa meillä on monen moisia yhteisiä tapahtumia Tampereen teatterimatkoista saunailtoihin.

Ihanaa alkanutta syksyä ja tsemppiä opintoihin! <3

118346491_926889847721588_7644555126647734123_n