Kesätyöblogi ABB, Vilma Hjelt

Hei kaikki!

Oon Vilma Hjelt ja syksyllä alkaa neljäs, ja viimeinen, kandivuosi tuotantotalouden KTK opinnoissa. ABB:llä aloitin Distribution Solutions yksikössä Sales support Intern -nimikkeellä toukokuussa 2020. Eli koko tähänastinen työsuhde on mennyt etätöissä. Onneksi haastatteluissa ehdin kuitenkin käymään paikan päällä, eli jonkinmoinen käsitys tuosta toimistostakin ehti syntyä.

Täksi kesäksi siirryin markkinoinnin tiimiin ja työ koostuu pääasiassa markkinointiautomaatiosta ja -analytiikasta sekä verkkotapahtumien järjestämisestä. Työpäivien sisältö yleensä määräytyy pitkälti käynnissä olevien projektien mukaan. Yleensä noin puolet päivästä tulee naputeltua erilaisia järjestelmiä, palavereita on omaan makuun sopivasti ja oon myös saanut ABB:ltä upean mahdollisuuden oppia jatkuvasti lisää säännöllisten koulutusten ja uusien järjestelmien opettelemisen myötä.

Uuden oppimisen lisäksi on ollut ihanaa päästä töiden ohella tutustumaan ABB:läisiin ympäri maailmaa. Toisaalta etätyö on luonut haasteita oman toimiston väkeen tutustumiseen. Tähän avuksi on kuitenkin kehitetty erilaisia tutustumismahdollisuuksia etänä. Myös kesätyöläisille on ollut etäohjelmaa ja esimerkiksi Vikin ja Köpin luotsaama Radio ABB Juhannus.

Toivottavasti teillä kaikilla on myös ollut kiva kesä kesätöissä tai muuten vaan. Mä kuitenkin innolla odotan myös yliopiston alkua ja kivoja juttuja ja erityisesti kahveja tuttilaisten kanssa! Nähdään taas!

IMG-20210801-WA0002__01 (003)