Kesätyöblogi ABB, Veikka Koskinen

Morjesta! Mun nimi on Veikka ja mä alotan syksyllä toisen vuoden opinnot Vaasassa! Valitsin pääaineeks tietojärjestelmätieteen ja odotan kovasti, että koulu jo starttais!

Pääsin kesäksi töihin ABB:lle Vaasaan, niinku nokkelimmat varmaan jo päättelikin. Työskentelen tuotannon puolella pienten sähkömoottoreiden parissa. Näin hyvin yksinkertaistettuna, mä työskentelen linjastolla maalaamon jälkeisessä työpisteessä, eli mun työnkuvaan kuuluu lisätä moottoreihin kaikki tarvittavat härpäkkeet, mitä ennen maalausta ei voida lisätä. Alotin työt toukokuun puolessa välissä, että nyt on ABB:llä kerenny töissä olla jo hyvän tovin! Mulle moni ABB:llä työskennellyt/työskentelevä suositteli, että tuotannosta on hyvä lähteä niin sanotusti “liikkeelle”. Oon ollu tosi tyytyväinen, että hain ABB:lle tuotantoon, sillä paljon oon oppinu tietty sähkömoottoreista, mutta myös siitä, miten ABB:n kaltainen organisaatio toimii.

ABB:llä oon erityisesti tykänny rennosta ja huumorintäyteisestä ilmapiiristä, ja tehdastyö ei todellakaan oo ollu niin “yksitoikkoista” kun aluks luulin, vaan hyvinkin monipuolista!! Koen, että ABB on oiva työnantaja, koska meistä työntekijöistä pidetään hyvää huolta monella osa-alueella!

Mun kesä on ollu tähän asti erittäin onnistunu, vaikka aluks olin hyvin skeptinen koko kesästä. Tuntu et kaikki kaverit lähti pois Vaasasta ja korona tietty lisäksi toi tähän soppaan oman mausteensa. Viikot on kuitenki menny mukavasti töissä ja viikonloput onkin sitten kierretty erittäin ahkerasti Suomea kavereiden luona! Pitäkää Tuttilaiset hyvä loppukesä ja älkää antako koronan pilata fiilistä!

107560604_3106165559478850_228923026226689586_n