Kesätyöblogi ABB, Siiri Ojala

Moikka!

Mun nimi on Siiri, ja oon opiskellut viimeiset kaksi vuotta Vaasan yliopistossa kauppatieteitä pääaineenani tuotantotalous. Syksyllä alkaakin sitten jo viimeinen vuosi kandiopintojen parissa. Tämän edeltävän kesän vietän kuitenkin töissä ABB:llä Vaasassa. Tänne päädyin aktiivisen ja sinnikkään hakemisen tuloksena. Työhakemusta ja CV:tä tuli läheteltyä moneen suuntaan samoin kuin soiteltua monelle rekrytoivalle esimiehelle.

Mun kesätyö sijoittuu ABB Oy:llä Motorsin AfterSalesiin ja laatuun. Teen täällä kahta hommaa: AfterSales-tiimissä vastaamme Vaasan tehtaalta lähteneiden moottoreiden takuutapausten ratkomisesta ja teknisestä tuesta; laatuhommat taas liittyvät esimerkiksi sisäisen laatuun ja asiakasreklamaatioiden raportointiin. Mulle kahden eri homman tekeminen tuntuu just sopivalta, ja molemmat hommat tuo paljon näkökulmaa tukemaan omia opintojani. AfterSalesissa saa paljon teknistä ymmärrystä moottoreista ja globaalin työympäristön, jossa ollaan yhteydessä saman päivän aikana lähes joka suuntaan maailmalle. Laaturaportointi taas on antanut lisää näkökulmaa esimerkiksi jatkuvaan parantamiseen ja totta kai ihan siihen raportointiin itseensäkin.

Mun työpäivät on todella vaihtelevia, eikä koskaan tiedä minkälaisia ongelmia saa eteensä ratkottavaksi. Sen takia arvostankin täällä varsinkin sitä, kuinka me kaikki työntekijät ollaan yhtä tiimiä, jossa on helppo esim. konsultoida toisia. Toinen ihan huippu juttu on se, että saadaan olla joustavasti joko etänä tai toimistolla. Itse olen tykännyt olla melkein joka päivä toimistolla – hyvää vastapainoa vuoden kestäneelle etäopiskelulle.

Kaiken kaikkiaan oon tosi tyytyväinen siihen, missä ja millaisissa tehtävissä olen töissä. Se, että oikeasti kokee töiden tukevan sitä mitä opiskelee, ja toisin päin, on aika kiva fiilis. Kivaa kesää teille kaikille!

abb_kesätyö_siiri