Kesätyöblogi ABB, Kasper Kovanen

Morjesta tuttilaiset! Oon Kasper ja alotan syksyllä (ikkunasta ulos katsoessa syksy on jo?!) toisen vuoden opinnot, pääaineena tietojärjestelmätiede. Koulu vois alkaa jo, kun elämään saanut jo liikaa järjestystä. 

Aloitin kesäkuun alussa ABB:llä Vaasassa. Sain hommani olemalla aktiivinen ja soittamalla (5-10 kertaa) puhelinnumeroon, jonka sain ABB:n kesätyöfestareilta. Työskentelen Information Systems Interninä AKA kesähessuna AKA kesurina mukavassa ilmastoidussa toimistotyössä Country IS Infrastructure -organisaatiossa. Pääasiallisesti olen osana ”puhelintiimiä”, perushommiin kuuluu siis kaikkien ABB:n suomalaisten yritysten henkilöiden liittymä- ja puhelinasiat. Parasta tässä on se, että ”asiakkaani” ovat oikeasti työkavereita, jotka vain ovat ympäri Suomea ABB:llä. Tykkään siitä, että voin rennosti laittaa viestiä skypessä/teamsissä kenelle tahansa, työntekijästä esimiehiin, jotta saadaan hänen asiansa hoidettua täydellisesti. Olen tottunut toimimaan kuluttaja-asiakaspalvelussa, joten tällainen yritysasiakaspalvelu on uutta mutta kuitenkin mukavuusaluetta. Myös lähimmät työkaverit ovat auttavaisia enkä pelkää kysyä tai kyseenalaistaa.

Olen oppinut paljon ABB:n suuresta organisaatiosta huikealla tavalla. Tehtäväni ei rajoitu mihinkään ABB:n organisaatioon, vaan olen tekemisissä samalla tavalla vaasalaisten, helsinkiläisten tai oululaisten ABB:n työntekijöiden kanssa. Työni perustuen suurimmaksi osaksi läppärinsisäiseen ihmeelliseen maailmaan, olen saanut vapaasti päättää teenkö töitä kotona vai toimistolla. Toimisto on sen verran upea, että se kilpailee kodin mukavuuden kanssa. ABB työnantajana ottaa kesäharjoittelijat avoimesti vastaan, parasta oli saada liikuntaseteleitä nii eipä tarvi hetkeen maksaa salia!  Viihdyn, sillä saan tehdä työtäni rauhassa, ilman liiallista valvontaa.Kesä on mennyt yli nopeasti. Moni kaveri lähti Vaasasta kesäksi, mutta onneksi olen itselleni niin super hyvää seuraa (pls pyytäkää mut lounaalle tai kahville). Viikot menevät kuitenkin lähinnä läppärin ja kahvin ääressä ja vapaa-ajalla salin rauta viihdyttää. Viikonloppuisin keskityn nukkumiseen, ellei ole mökille ja/tai keppanalle menoa. Pitäkää Tuttilaiset lippu korkealla, kuten kuvasta näkyy, oon toimistolla ja mä lähden tästä kahville, moro!