Kesätyöblogi ABB, Jasmin Ylilammi

Terveisiä toimistolta! Mun nimi on Jasmin, ja aloittelen syksyllä toista vuotta kauppiksessa, pääaineena mulla on tuotantotalous. Työskentelen ABB:lla Power Grids-yksikössä (tai oikeastaan nykyään Hitachilla) tilaustenkäsittelyssä ja tuotannon ajastuksessa.

Mulle lohkesi työpaikka ABB:lta verkostoitumisen ja päättäväisen asenteen myötä. Soitin rekrytoivalle esimiehelle, ja sain haastattelun heti seuraavalle arkipäivälle! Tutustuin yritykseen huolellisesti, ja osasin kertoa ja kysyä joistakin meneillään olevista projekteista, kuten Hitachi-ABB-fuusiosta. Vinkkinä siis, tutustu aina etukäteen yritykseen, johon haet! 

Töiden oli tarkoitus alkaa osa-aikaisina jo ennen toukokuuta, mutta korona jne jne. Pandemia toikin aika mielenkiintoisen sävyn kesätöihin, mutta jahka kaikki tarvittavat oikeudet ja luvat (niitä oli _paljon_) oli saatu ja pääsin harjoittelemaan, niin nopeasti sitä pääsikin kärryille. Rehellisyyden nimissä meni pari viikkoa, jotta osasin selittää kavereille, mitä oikeasti teen työkseni. Pakka sekoittui taas heinäkuussa, kun Hitachi osti meidän yksikön, mutta hyvin siitäkin selvittiin!

Ensimmäisen vuoden opiskelijana ja ensimmäisen vuoden ABB:laisena ajattelin, että työni on varmaan suht yksitoikkoista, mutta kaikkea muuta! Mun työtehtävät on monipuolisia ja paikoin vaatii aika paljonkin luovuutta ja sitä kuuluisaa maalaisjärkeä, että selviää tehtävistään. Käytännössä mun työhön kuuluu siis uusien muuntajakauppojen avaus SAP-järjestelmään, ja myöhemmin niiden ajastaminen tuotantoa varten. Ajatuksessa syötän järjestelmään mm. eri tuotantovaiheiden kestot tunteina ja projektin päättymispäivän yms.

Parasta kesätyössäni ovat olleet mukavat työkaverit, mielenkiintoiset ja erittäin monipuoliset työtehtävät, kannustava ilmapiiri ja fiilis siitä, että olen oikeasti osa tiimiä!

Alhaalla kuva mun toimiston selviytymispakkauksesta; kahvikone ja fancy Hitachi-ABB juomapullo jonka kanssa kehtaa mennä mihin vaan <3

116342829_3161179750644097_759954052036862804_o