Kesätyöblogi ABB, Elisa Ruuti

Moi,

Mun nimi on Elisa ja alotan syksyllä teknisenviestinnän maisteriohjelman. Sain viime keväänä tietojärjestelmätieteen (ktk) kandin opinnot suoritettua. Viime toukokuussa alkoi toinen kesä ABB:n Information system interninä ja viime vuoden tein koulun ohella osarisopimuksella töitä. Syksyllä ja varmaan keväälläkin jatkan töitä osarisopimuksella koulun ohella.

Pääsin ABB:lle kesätyöfestareiden kautta ja työt on ollut oikeastaan koko ajan etänä. Toimistolla saa käydä, mutta työkavereistani puolet istuu muutenkin Helsingin päädyssä, joten päivät menevät joka tapauksessa Teamsissä, oli toimistolla tai ei. Työpäivät koostuvat projekteista, juoksevista hommista ja erilaisista palavereista. Kesällä olen tehnyt erilaisia projekteja esimerkiksi sähköisen arkiston ja matkalaskujen reitityksen parissa. Töissä ABB:lla on mukavan tasaisesti yhdessä tekemistä ja itsenäistä työntekoa.

ABB on työnantajana erittäin joustava ja työt sujuvat myös koulun ohella hyvin. Työpäivät saa valita melko vapaasti ja myös olla tekemättä tunteja, jos haluaa panostaa enemmän opiskeluun tai pitää molemmista pientä taukoa. IS-Centeriin halutaan kesätyöntekijöitä, jotka jatkavat useamman kesän ja tekevät vuoden ympäri töitä, joten työpaikka näyttää myös ensi kesäksi aika varmalta.

Kesä on mennyt töissä aika nopeasti, mutta opinnot alkaa pikku hiljaa houkuttelemaan enemmän ja enemmän. Onneks kohta pääsee jo opiskelujuttujen pariin ja nukkumaan arkisin vähän myöhempään. Hyvää loppu kesää!

WhatsApp Image 2021-08-08 at 20.13.04 (1)