Kesätyöblogi ABB, Anni-Maria Lehtimäki

Moikka kaikkille! Mun nimi on Anni-Maria ja opiskelen Automaatio ja tietotekniikkaa täällä Vaasassa. Syksyllä alkaa toinen vuosi opiskelun parissa ja odotan innolla, mitä uusi lukuvuosi tuo tullessaan.

Tämän kesän olen ollut töissä ABB Oy:n Motors and Generators tehtaalla hartsaamossa. Itse olen Hot Dipin puolella, jossa hartsataan hieman pienempiä sähkömoottorien staattoreita. Staattorien koko kuitenkin vaihtelee koko ajan, joten se tuo vaihtelua ja uusia haasteita työntekoon joka päivä. Työnkuvaani kuuluu staattorien siirtely, hartsaus, puhdistaminen ja eteenpäin vieminen. Staattorit siirtyvät työvaiheeni jälkeen linjastolle, jossa sen ja muiden osien avulla voidaan koota toimiva sähkömoottori.
Ennen töiden aloittamista minua jännitti, koska en ollut ennen tehnyt mitään vastaavaa työtä ja koko työpaikka oli aivan uusi minulle. Onneksi perehdytykseni oli monipuolinen ja toimiva, joten työn aloitus ja uuden oppiminen sujui kuin tanssi. ABB:llä työporukka on ihan huippu ja kaikki auttavat toisiaan, jos ongelmia ilmaantuu! Töissä jokaiselle sattuu välillä inhimillisiä virheitä ja niihin suhtauduttiin huumorilla ja pyrittiin luomaan virheistä oppimistilanteita.

Hain ABB:lle avoimen työnhaun kautta ja olen onnellinen, että sain paikan. Mun kokemuksella ABB on ollut mahtava kesätyöpaikka ja sen tarjoamat etenemismahdollisuudet ja työedut ovat olleet hyviä. Kesä on mennyt hyvin nopeasti. Oli myös mukavaa saada elämään arkirytmi takaisin pandemian aiheuttaman etäopiskelun jälkeen. Toivottavasti lämmin sää jatkuu ja toinen vuosi teekkarina sujuu yhtä hyvin kuin ensimmäinenkin!

117970875_3221471121281626_493624982251477713_n