Kesätyöblogi ABB, Aleksi Töyry

Morjesta! Mun nimi on Aleksi ja pian starttaa meikäläisen toinen vuosi kauppatieteiden opintojen parissa, jossa pääaineeksi valikoitui tuotantotalouden linja. Työskentelen ABB:lla talousosaston harjoittelijana ja tarkemmin ottaen ostolaskujen käsittelytiimissä.

Työpaikka ABB:lla aukesi ehkä jonkun mielestä jopa ”häiritsevän” aktiivisella soittamisella ja yhteyden otoilla heti alkuvuodesta alkaen. Ja lopulta päättäväisyys palkittiin ja omat kesätyöt alkoivatkin jo maaliskuun puolella osa-aikaisena työntekijänä. Tämä tulikin kuin tilauksesta sillä koronasta johtuen aikaa riitti mainiosti koko kevään koulun ja töiden yhdistelmälle. Kevään aikana työnteko onnistui joustavasti sillä sain käytännössä päättää työpäivät jokaiselle viikolle tuntisopimuksen puitteissa. Etätyö mahdollisuus lisäsi myös joustavuutta työn tekoon heti alusta alkaen.

Työtehtäviini kuuluu ostolaskujen käsittely sekä kaikkien Suomen ABB-yksiköiden perinnässä olevien laskujen hoitaminen. Pohjaa työnkuvaan löytyi jo aikaisemman vuoden kesältä perintätoimiston työntekijänä, joka auttoi huomattavasti työhön mukaan pääsemisessä. Alkuun ajattelin, että työ olisi yksinkertaista ja rutiininomaista (osittain se tietysti rutiininomaiseksi on muuttunutkin), mutta siitä huolimatta kesän edetessä olen huomannut, että uusia asioita tulee vastaan päivittäin. Mielenkiinto on pysynyt yllä tähän päivään asti ja koko ajan oppii uutta, mikä on aivan mahtavaa! ABB:lla halusin hakea nimenomaan talousosastolle, sillä ajattelin sen antavan hyvän pohjan edetä muihin tehtäviin ABB:lla. Juuri tätä on kesä tarjonnutkin, sillä laskuja käsitellessä oppii paljon eri yksiköiden toiminnasta ja samalla hahmottamaan myös koko yrityksen toimintaa.

Viimeistä kuukautta viedään kesätöiden merkeissä ja tuntuu että jokainen viikko hujahtaa hetkessä ohi ja syksy lähestyy liiankin nopeasti! Ei muuta kuin hyvää loppukesää kaikille Tuttilaisille ja lataillaan vielä akkuja ennen kouluvuoden alkua!

Alla kuva kesän etäkonttorista ja ergonomisesta työtuolista!

117170014_3184310161664389_8406444411073909959_n