Hallitusblogi, yrityssuhdevastaava

Hei!

Olen Mustosen Martta ja tämän vuoden yrityssuhdevastaava Tutin hallituksessa. Opiskelen yliopistossa kolmatta vuotta tietojärjestelmätiedettä, ja tällä hetkellä mun arkipäivät muodostuvat aktiivisesta hallitustoiminnasta sekä kandidaatin tutkielman lähteiden metsästyksestä. Tutin hallituksessa oon toiminut nyt pian kaksi vuotta, ja hymyssä suin voin todeta näiden olleen hyvin erityiset ja tärkeät kaksi vuotta.

Yrityssuhdevastaava kirjaimellisesti vastaa suhteista yrityksiin, joiden kanssa Tutti tekee yhteistyötä. Tämän vuoden aikana olemme tehneet yhteistyötä, joko laajempaa tai projektiluontoista, reilun 20 eri yrityksen tai toimijan kanssa. Yhteistyökumppaneita Tutilla on laaja skaala. Toiset ovat Vaasalaisia, toiset ei-Vaasalaisia, osa kasvuhakuisia startup-yrityksiä ja osa taas globaalisti toimivia suuryrityksiä.

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, yhteistyötä voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla ja se vaihtelee yrityksen omien tavoitteiden ja intressien mukaan. Tapoja, joilla yhteistyötä toteutetaan, pystyy huomaamaan Tutin toiminnan eri osa-alueilta. Suurimman osan yhteistyökumppaneista pystyy bongaamaan opiskelijaidentiteettimme kultakruunusta eli haalareista, opiskelijoiden hyvinvointia yritykset tukevat liikuntasponsoroinneilla ja rekrytointimessujen sekä kesätyöblogien kautta luodaan syvempää vuorovaikutusta opiskelijoiden ja yritysten välille.

Tässä pestissä saa ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua eri yritysten edustajien kanssa samalla kun suunnittelee, ylläpitää ja kehittää Tutin yhteistyösuhteita. Yrityssuhdevastaavana olen myös oppinut paljon yritysviestinnästä ja kehittänyt kirjoittamis- ja kommunikointitaitoja. Yhdessä meidän rahastonhoitajan Waltterin kanssa, olemme myös tänä vuonna laatineet yhteistyönavauslomakkeen, sekä koonnet yrityssuhteiden seuratataulukon tukemaan budjettia.

Kirjoittaessani tätä, yritin kovasti miettiä miten saisin tiivistettyä yhteen lauseeseen ajatuksia tästä hallitusvuodesta. Hieman haasteellista se oli, mutta tässä paras mihin pystyin:

”Tutin hallitus ’21 on täynnä raudanlujia tyyppejä, jotka omalla osaamisellaan ovat tukeneet Tutin strategian toteutumista. ”

Kiitos hallitusystävät, me ollaan rokattu täysillä tää vuosi!

Aurinkoisin terveisin,

Martta Mustonen, yrityssuhdevastaava
Tutti ry 

Martta Mustonen