Hallitusblogi, tiedotusvastaava

Heipähei!

Oon Martta Mustonen ja toimin tiedotusvastaavana Tutin hallituksessa. Opinnot Tuotantolouden ja tietojärjestelmätieteen koulutusohjelmassa aloitin syksyllä 2019, keväällä valitsin pääaineeksi tietojärjestelmätieteen ja nyt syksyllä lähti käytiin toinen vuosi yliopistossa. Vaasaan muutin Kangasalta vuosi sitten. Ja jos joku haluaa vastauksen tähän haasteelliseen kysymykseen, että onko se Kangasalla vai Kangasalalla niin se on Kangasalla, muita vaihtoehtoja ei ole.

Miten päädyin mukaan Tutin hallitukseen ja juurikin tiedotusvastaavan rooliin? No se on oikeasti ihan hauska juttu, erityisesti hallituksen valintatilaisuus syyskokouksessa 2019.

Kaikki lähti siitä kun juttelin ystäväni kanssa hallitukseen hakemisesta ja mietittiin, että mikä voisi olla sellainen pesti joka sopisi itselle. Missään vaiheessa ei oikein tullut sellaista oloa, että okei toi on just se mitä haluaisin tehdä, vaan moni eri pesti kiinnosti. Päädyin hakemaan varajäseneksi, koska tiesin että sitä kautta pääsee hyvin tutustumaan Tutin toimintaan. Myöhemmin keskustelin yhden silloisen hallituslaisen kanssa eri pesteistä ja esille nousi sihteerin rooli. Koska Tutin syyskokouksessa voi vielä asettua ehdolle muihinkin pesteihin kuin siihen mihin on ensisijaisesti hakenut, ajattelin että pidän sihteerin roolin mielessä ja kenties asetun ehdolle.

Lopputuloshan oli se, että syyskokouksen aikana olin ehdolla neljään eri pestiin. Kenellekään syyskokoukseen osallistuneelle ei ainakaan jäänyt epäselväksi, että mun nimeni on Martta, sillä astelin eteen esittäytymään kaikille neljä kertaa. Aina kun joku valittiin johonkin pestiin ja siirryttiin seuraavaan, niin kappas vaan siellä taas olin kertomassa kuka olen ja miksi sopisin siihen rooliin. Se kokous oli niin hauska ja ihmiset kannustivat hakemaan aina vaan uuteen pestiin. Tiedotusvastaavaksi mut sitten valittiin ja oon ollut siihen enemmän kuin tyytyväinen.

Opiskelin lukiossa viestintää kolme vuotta ja monet onkin vähän naureskellut mulle jälkeenpäin, että mun olisi pitänyt vaan suoraan hakea tiedotusvastaavan pestiin. Ja jep, niin varmaan olisikin mutta sainpahan aloitettua hallituskauden muistorikkaalla tavalla!

Tiedotusvastaavan pestissä oon päässyt tekemään paljon. Hyödynnän monia eri työkaluja ja kanavia viestinnän toteuttamiseen. Käytän usein graafiseen suunnitteluun Canvaa ja kesällä opettelin WordPress:in käytön nettisivujen tekemisen yhteydessä. Mulla on ollut hyvinkin vapaat kädet siinä miten toteutan meidän jäsenistön tiedottamisen ja minkälaisia visuaalisia keinoja niissä oon käyttänyt. Jos joku kysyisi, että mitkä on ollut parhaimpia projekteja tiedotusvastaavana niin vastaisin ehdottomasti meidän uusien nettisivujen tekemisen ja Tutin markkinointikuvien ottamisen.

Tiedottaminen on välillä tosi hektistä ja joka viikko on jotakin tekemistä, välillä enemmän välillä vähemmän. Täytyy myös pystyä reagoimaan nopeasti erilaisiin muutoksii ja olla valmiina käyttämään 5 minuuttia näihin juttuihin vaikka olisit keskellä sukujuhlia ja isoisän puhetta. No ei sentään, kunhan vitsailen. Tärkeää on ennemminkin sellainen halu olla ajan tasalla Tutin asioista ja halu saada myös muut tietoisiksi siitä mitä tapahtuu.

En ole varmasti ainoa joka on todennut jossakin vaiheessa tätä vuotta, että eihän tän vuoden näin pitänyt mennä. Alkuvuodesta en olisi osannut kuvitella, että käyn kaupassa maski naamalla tai että tulee pitkä ajanjakso, kun näen hallituskavereita pelkästään tietokoneen ruudulta. Mutta silti, en vaihtaisi mitään pois. En edes vaikka mulle ostettaisiin musta mattapintainen Chevrolet Camaro.

Kaikesta huolimatta tää hallitusvuosi on ollut niin hyvä. Oon saanut tehdä yhteistyötä taitavien ihmisten kanssa, oppinut paljon uusia asioita ja nauranut niin paljon. Kun on Tutin hallituksessa, hyvältä kontentilta et voi välttyä. Et myöskään hyviltä ystäviltä.

Olkaa ihmisiksi ja muistakaa ottaa kaikki irti niistä jutuista, jotka saa hymyn korviin asti. Ja hei! Hakekaa mukaan hallitukseen ja tulkaa syyskokoukseen 5.11.!

Terveisin,
Martta
Tiedotusvastaava
Tutti ry

8EDFA6F3-3664-47E8-824A-8AEFC822BA2D-7248974C-2B58-451A-9636-4FCFF813BE37