Hallitusblogi, tiedotusvastaava

Hei,
Olen Aurora Harmanen ja toimin Tutissa tänä vuonna tiedotusvastaavana. Opiskelen neljättä vuotta tuotantotaloutta kauppatieteiden puolella ja tänne Vaasaan olenkin päätynyt monen sattuman seurauksena silloin aikanaan. Tutissa tämä on minulla jo toinen vuosi toimijana, ja onkin ollut mahtavaa päästä näkemään järjestötoimintaa lähemmin jo parin vuoden ajan, ensin vuosijuhla- ja nyt tiedotusvastaavana.

Tiedotusvastaavan tehtävät ovat usein hyvin monipuolisia. Tiedotusvastaavan vastuulla yksinkertaisuudessaan on jäsenistön tiedottamisesta huolehtiminen ja sen koordinointi. Suurin osa tiedottamisesta tapahtuu eri sosiaalisen median kanavissa, kuten Instagramissa, Facebookissa ja Linkedin:ssä. Tehtävässä pääsee tutustumaan erilaisiin viestinnän työkaluihin, jotka helpottavat huomattavasti tiedotustyötä. Myös nettisivujen ylläpito on kuulunut tehtäviini hallituskauden aikana. Viikoittain tiedotusvastaava huolehtii Tutin jäsenistölle toimitettavan viikkotiedotteen kokoamisesta, johon tehtiin hiljattain uudistus. Tänä vuonna uudistimme viikkotiedotteemme vastaamaan paremmin nykyistä tarvetta eli siirryimme vanhasta pdf-muotoisesta tiedotteestamme täysin uuteen tiedotteeseen, joka tuotetaan Mailchimp-ohjelmalla. Nykyinen tiedote on siis helppokäyttöisempi ilman useita klikkauksia!

Parasta tiedotusvastaavan tehtävässä on se, että tässä pestissä pääsee hyvin laajasti työskentelemään eri hallitustoimijoiden kanssa, auttaen heitä tapahtumien tiedotuksessa ja mainostamisessa. Tiedotusvastaavan tehtävät ovat myös opettaneet minulle paljon viestinnästä ja aikatauluttamisesta suuren tiedotusmäärän myötä. 

Tänä vuonna Tutin hallituksessa meillä on ollut tekemisen meininki. Meidän raudanluja porukkamme on ollut innovatiivinen, ratkaisukeskeinen ja ennen kaikkea puhaltanut yhteen hiileen kaikkina aikoina. Hallitusvuotena tämä vuosi toki ei ole ollut se helpoin. Viime kausia on kovasti painostanut koronapandemian rajoitteet ja näiden tuomat erinäiset haasteet esim. tapahtumien järjestämisessä. Syksy puolestaan osoitti, etteivät opiskelijat täältä Vaasasta ole minnekään kadonneet, ja kaikki käynnistyi taas uudelleen ja ryminällä. Tämä puolestaan toi omat haasteensa tiedottajan roolissa, sillä hyvän tiedottamisen edellytys on ajan hengessä pysyminen, vaikka kuinka kiire olisi. Kuitenkin, hyvin me selvittiin!

Tutti ainejärjestönä kasvaa eksponentiaalisesti, ja tämä tarkoittaa myös tiedotuksen roolin kasvua. Viime vuosina Tutissa olemme kiinnittäneet yhä enemmän huomiota tiedotuksen merkitykseen ja ennen kaikkea sen tärkeyteen. Siksi ensi vuodelle haluamme tehdä muutoksia tiedotusvastaavan rooliin, ensinnäkin muuttamalla nimen viestintävastaavaksi, joka kuvaa pestin tehtävää parhaiten. Kasvavassa ainejärjestössä haluamme pystyä luomaan sitä parhainta laatua jäsenistöllemme, siksi koimmekin uudistukset tehtävänkuvassa hyvin tervetulleiksi.

En voi suositella liikaa kaikkia lähtemään mukaan järjestötoimintaan. Järjestötoiminta opettaa paljon tärkeitä taitoja, joita varmasti tulet tulevaisuudessa tarvitsemaan. Meidän hallitusporukka on ollut kultaa tänä vuonna, ja siitä vielä iso kiitos kaikille hallitustoimijoille!

Lämpimin syysterveisin,

Aurora Harmanen, tiedotusvastaava

Tutti ry

B35FAB99-1E9D-410D-AC8B-F08B0060CAB8 (1)