Hallitusblogi, sihteeri

Morjens!

Mun nimi on Miika Juusola ja toimin tänä vuonna Tutin hallituksessa sihteerinä. Kolmas vuosi sähkö- ja energiatekniikkaa pyörähti juuri käyntiin, eli kandi alkaa olemaan jo pelottavan ajankohtainen asia. Tänä syksynä minut on voinut bongata myös fuksitapahtumista heilumassa purppuranvärinen huppari päällä, sillä toimin myös tutorkouluttajana!

Sihteerinä pääasiallisia tehtäviäni ovat esityslistojen valmistelu, pöytäkirjojen kirjoittaminen sekä jäsenrekisterin hallinnointi. Toisin kuin monilla muilla pesteillä, sihteerin pestikohtaisiin tehtäviin koronakriisi ei ole varsinaisesti vaikuttanut. Pöytäkirjat ja esityslistat pysyvät samanlaisina ulkoisista olosuhteista huolimatta.

Koronasta puheen ollen, harmillista että se sattui juuri samalle vuodelle kuin Tutti ry:n merkittävä juhlavuosi. Tutti täytti tänä vuonna 30 vuotta, ja hallituksella oli varsin isoja suunnitelmia juhlavuoden kunniaksi. Toivottavasti nämä menetetyt tapahtumat päästään paikkaamaan mahdollisimman pian tulevaisuudessa.

Koronasta huolimatta Tutti on tänä vuonna ottanut isoja harppauksia eteenpäin monellakin saralla. Ainakin oman pestini näkökulmasta merkittävimpiä uudistuksia lienee jäsenrekisteriuudistus. Viimein, vuosien jälkeen, Tutin jäsenrekisteri päätettiin päivittää nykyaikaiseen muotoon. Jäsenrekisteri päätettiin siirtää Kide.appiin, sillä Kide.app tarjoaa loistavat sovelluspohjat jäsenrekisterin luomiseen ja ylläpitoon. Jos siis olet Tutin vanha jäsen, muistathan käydä rekisteröitymässä Kide.ppiin Tutin uuteen jäsenrekisteriin, ellet ole sitä vielä tehnyt!

Hallitusvuosi on ollut vähintäänkin poikkeuksellinen, mutta myös erittäin antoisa ja opettavainen. Olen oppinut vuoden aikana erilaisia asioita kokouskäytännöistä budjetointiin, jotka koen hyödyllisiksi myös työelämässä. Isoimpana opetuksena tästä vuodesta jäänee käteen se, että kaikki asiat eivät aina toteudu suunnitelmien mukaan. Tällaisissa yllättävissä tilanteissa on kyettävä tekemään päätöksiä nopealla aikataululla. En olisi voinut toivoa parempaa kokoonpanoa tekemään näitä päätöksiä, sillä mielestäni Tutti ry:n ilme on pysynyt positiivisena vaikeuksista huolimatta. Haluankin vielä tämän pienen blogini kautta kiittää kaikkia hallituksen jäseniä ja toimihenkilöitä. Kulunut vuosi on ollut haastava, mutta jokainen teistä on hoitanut tonttinsa moitteettomasti.

Jos jollakin lukijalla on hiukkasenkaan kiinnostusta hallitushommia kohtaan, voin suositella niitä lämpimästi. Vaikka tekemistä saattaa joskus olla paljonkin, se on sen arvoista. Olen jo yhden hallitusvuoden aikana kerännyt lukemattoman määrän kokemuksia ja muistoja, joita en vaihtaisi mistään hinnasta.

Nauttikaa syksystä ja muistakaa pestä käsiä!

Terveisin,
Miika Juusola
Sihteeri
Tutti ry

PS. Ohessa kuva ajalta ennen koronaa, tammikuussa järjestetyistä kansallisista lumenveistokilpailuista. Sain suuren kunnian toimia tuomarina kyseisessä kilpailussa!
IMG-20200121-WA0023