Hallitusblogi, rahastonhoitaja

Olen Waltteri Yliranta ja opiskelen kolmatta vuotta tuotantotaloutta kaupan puolella. Toimin tänä vuonna rahastonhoitajana Tutissa. Ensikosketus Tuttiin tapahtui pari vuotta sitten fuksisyksynä Tutin järjestämällä fuksisaunalla. Silloin ajattelin, että minähän en ainejärjestötoimintaan lähde mukaan, koska ei minulla sellaiseen olisi aikaa. No, täällä sitä kuitenkin ollaan ja hetkeäkään en ole katunut.

Hallitusvuoteni alkoi uusien asioiden opettelulla. Opeteltavaa tuntui aluksi olevan paljon, mutta tehtävät olivat pääosin rutiininomaisia, joten tehtävien tasalle pääsi nopeasti. Tästä kiitokset tämän vuoden talousassistentti (viime vuoden rahastonhoitaja) Akseli Veteläiselle, joka perehdytti minut tehtäviin ja on ollut aina puhelinsoiton päässä, jos on tullut haasteita vastaan.

Tänä vuonna jatkettiin rahastonhoidon toimintojen kehittämistä Tutissa. Suurimpana saavutuksena voidaan pitää sijoitustoiminnan aloittamista. Sijoitustoiminta on tärkeä osa vastuullista taloudenhoitoa ja onkin hienoa, että saatiin vihdoin aloitettua se. Toisena merkittävänä saavutuksena pidän sitä, että rahastonhoito on siirtynyt täysin digitaaliseksi. Mainittakoon saavutuksena myös budjetissa pysyminen koronan aiheuttamista haasteista huolimatta, josta kiitos kuuluu koko hallitukselle ja etenkin yrityssuhdevastaavalle.

Miksi kannattaa hakea juuri rahastonhoitajaksi? Huippuystävien ja Fonan vip-kortin lisäksi tämä pesti tarjoaa oppia taloushallinnon tehtävistä. Laskutus, kirjanpito, tase, tilinpäätös, budjetointi ja kenties jopa sijoittaminen tulevat tutuksi. Apuna on talousassistentti, joka perehdyttää ja opastaa tarvittaessa koko pestin ajan. Tehtävässä pärjää, kun on proaktiivinen ja huolellinen.

Tutin hallitukseen hakiessa en tuntenut kuin muutaman muun hakijan ja parasta onkin ollut ystäväpiirin laajeneminen. Suosittelen vahvasti ainejärjestötoimintaan mukaan lähtemistä. Lupaan, että se tulee olemaan paras päätöksesi opiskelujen aikana sekä parhaat muistot tuottava opiskeluvuotesi.

Waltteri Yliranta, rahastonhoitaja

Tutti ry