Hallitusblogi, puheenjohtaja

Hei, olen Hahdon Miika ja toimin tänä vuonna Tutti ry:n puheenjohtajana eli koko laivan kapteenina. Olen itse aloittamassa nyt viidennen opiskeluvuoteni automaation ja tietotekniikan parissa ja toivon mukaan myös DI-kurssien suorittamisen, kunhan ne alkavat. Syksy on ehtinyt jo pyörimään käynnissä kaksi viikkoa ja uusille opiskelijoille on pystytty tarjota kaikenlaista tekemistä tässäkin tilanteessa. Valitettavasti meille vanhemmille tieteen harjoittajille Tutti ja muut ainejärjestöt joutuivat perumaan tähän syksylle siirretyn syyswapun. Itseäni wapun suurena juhlijana, yhden vuoden wapun menetys sattuu kovasti, mutta eteenpäin on mentävä. Onneksi kuitenkin saimme järjestettyä viime vuonna aloittaneille tekniikan opiskelijoille kunnon teekkarikasteen viime sunnuntaina Mansikkasaaressa, joka oli erittäin onnistunut tapahtuma ja erityinen juuri sijaintinsa vuoksi.

Kesä meni itselläni nopeasti nykyisellä Hitachi ABB Powergrids muuntajatehtaalla työnjohtajan hommia tehdessä. Työnjohtajana tänä kesänä johdin kahta osastoa, joista toisessa valmistettiin muuntajiin käämejä ja toisessa sydämiä. Työnjohtajan tehtävät muistuttavat vahvasti hommiani puheenjohtajana, koska vastuuta löytyy paljon ja delegointia saa ja pitää harrastaa. Tänä vuonna pystyin viettämään elämäni ensimmäiset palkalliset kesälomat, koska aloitin työt muuntajatehtaalla jo 2019 kesällä ja jatkoin osa-aikaisena koko vuoden. Tämän takia sainkin elokuun lopun viettää oikeaa lomaa ensimmäistä kertaa opiskelujeni aikana.

Kesän aikana ei tänä vuonna pystynyt tekemään vanhoja kesän aktiviteettejä kuten käymään festareilla, joten omalta osaltani suurin osa kesästä meni Vaasassa hengatessa. Onneksi Vaasa on erinomainen kesäkaupunki ja monet kaverit jäivät Vaasaan töihin kesäksi.

Nyt syksyn alkaessa on myös oman puheenjohtajuuteni puoliväli saavutettu ja en malta odottaa ketä saamme Tuttiin ensi vuoden toimijoiksi. Syyskokousta ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta tuttilaiset tulevat kuulemaan asiasta heti, kun päätämme päivän. Odotan myös suuresti juhlavuotemme vuosijuhlia sekä monia muita tapahtumia, kunhan niitä voidaan järjestää taas.

Odotan suuresti sitä, kun opiskelijaelämä palautuu normaaliksi ja voimme Tutin hallituksen kanssa tutustuttaa kaikki uudet tuttilaiset meidän tapaamme juhlia opiskelijaelämää. Nyt kun tapahtumat ja kissanristiäiset ovat harvemmassa, on itselläni aikaa keskittyä kursseihin sekä käymään samanaikaisesti töissä. Vaikka tilanne on nyt kinkkinen, odotan kuitenkin tästä vuodesta paljon ja toivon muiden pitävän optimismin korkealla myös.

Syksyisin terveisin, Miika Hahto
Puheenjohtaja
Tutti ry

PHOTO-2020-09-09-17-09-15