Hallitusblogi, projektimestari

Moikka moi kaikille!

Täällä kirjoittelee Emilia, toinen tämän vuoden projektimestareista. Olen kotoisin täältä Vaasasta ja ikää löytyy 21 vuotta. Tänä syksynä lähti käyntiin kolmas vuosi sähkö- ja energiatekniikan opintoja. Kesä vierähti töiden parissa ABB Motors and Generators -yksikössä koekentällä, jossa työtehtäviini kuului erilaisten sähkömoottoreiden testaus. Työ oli mielenkiintoista ja monipuolista, ja mukavaa vaihtelua opiskelulle etenkin kevään itseopiskelujakson jälkeen. Syksy on alkanut hiljalleen taas opiskelun merkeissä, ja vuodenvaihteessa olisikin tarkoitus aloittaa kandin kirjoittaminen.

Lähdin mukaan Tutin toimintaan fuksivuotenani, eli nyt on käynnissä toinen vuosi näissä hommissa. Ensimmäisenä vuonna toimin hallituksen varajäsenen sekä jäsenpalveluvastaavan pesteissä, ja nyt toisena vuonna projektimestarina. Tänä vuonna Tutin hallituksessa on aiemmista vuosista poiketen kaksi projektimestaria, ja meidän vastuullamme on erilaisten tapahtumien järjestäminen. Alkuvuosi lähti käyntiin muun muassa 30v. Juhlavuoden avajaisilla sekä Kansallisilla lumenveistoilla, jotka toteutettiinkin tänä vuonna rantateemalla. Helmikuussa pääsimme myös sitsaamaan yhdessä Hallinnoijien kanssa!

Tapahtumien järjestäminen muodostuu useista tekijöistä, ja koen että kuluneen vuoden aikana olen päässyt kehittämään omia projektinhallintataitojani sekä kykyä toimia muuttuvissa olosuhteissa. Projektimestarin tehtävissä pääsee käyttämään luovuutta sekä tekemään yhteistyötä niin yhteistyökumppaneiden kuin muiden ainejärjestötoimijoiden kanssa. Tapahtumien suunnitteluun kuuluu esimerkiksi teeman ja ohjelman ideointia sekä käytännön asioita kuten tilavaraukset, mahdolliset lupahakemukset, haalarimerkkien suunnittelu, Facebook-tapahtumatekstien kirjoittaminen ja lipunmyynnin järjestäminen sekä yhteydenpito erilaisiin tahoihin. Tapahtumien järjestämisessä on suurena apuna myös muu hallitus, joka toimii hyvänä tukena meille projektimestareille.

Projektimestarin tehtävissä olen viihtynyt todella hyvin, vaikka vallitseva tilanne onkin luonut paljon haasteita tapahtumien järjestämiselle. Vuosi on ollut melko erilainen mitä alun perin ajattelin sen olevan, mutta myös hyvin opettavainen. Valitettavasti keväällä ja syksyllä on myös jouduttu perumaan muutamia perinteikkäitä tapahtumia. Erityisesti harmittaa, että tämä haastava ajankohta osui Tutin 30v. juhlavuodelle, jolloin olisi ollut hienoa järjestää paljon erilaisia tapahtumia.

Kaikenlaista kivaa olisi kuitenkin suunnitteilla ja tilannetta seurataan jatkuvasti, mutta terveys ja turvallisuus ovat tietenkin tärkeimpiä. Toiveena on järjestää muutamia pieniä tapahtumia loppusyksylle, mikäli olosuhteet vain sallivat. Nyt on tärkeintä kuitenkin seurata ohjeistuksia sekä paikallisen tartuntatilanteen kehittymistä. VYY on julkaissut syksylle uudet koronaohjeet, joiden mukaan toimitaan ja tällä hetkellä eletään liikennevalomallin mukaisesti punaista aikaa, eli fyysisiä tapahtumia ei järjestetä. Toivotaan, että tilanne paranee loppusyksyä kohden.

Tähän loppuun haluaisin vielä kiittää koko hallitusporukkaa, jonka kanssa on ollut ilo työskennellä.

Tsemppiä syksyyn!

Emilia Hansten
Projektimestari
Tutti ry

88132CCC-F5CF-4CDB-9D53-2C23F5AD1975-AD9E771E-E8DB-43A6-A089-6AEB8957DB29