Hallitusblogi, kulttuurivastaava

Hei!
Olen Otto ja olen kolmannen vuoden tutalainen tekniikan puolelta. Tänä vuonna olen toiminut kultuurivastaavana, jonka pääasiallisena tehtävänä on vastata teekkari- sekä kylterikulttuurista Tutissa. Tällä tarkoitetaan näiden ylläpitämistä, kehittämistä ja jatkuvuuden varmistamista. Lisäksi olen toiminut samalla TEKin Tykkinä eli opiskelijayhdyshenkilönä.

Olen jo toisen vuoden hallitustoimija ja ensimmäisenä vuonna toiminkin projektimestarina. Nykyinen pestini eroaa edellisestä huomattavasti, sillä viime vuoden aikana olin paljon suorittavammassa roolissa. Tänä vuonna asiat olivat toisin. Vaasan teekkari- ja kylterikulttuuri Tutissa vaati täydellisen muodonmuutoksen, eikä enää voitu tyytyä siihen vähään, jota meillä oli. Siksi toiminkin enemmän innovaattorina sekä uuden luojana ja vanhan elvyttäjänä kuin varsinaisesti toteuttamassa tapahtumia. 

Tämän vuoden aikana olen päässyt syventämään osaamistani etenkin teekkarikulttuurin osalta ja olen viettänyt useita tunteja opiskellen sen historian vaiheita sekä pohtien, kuinka se kaikki siihen valtavaan kokonaisuuteen sisältyvä asia olisi tuotavissa ja sovitettavissa Vaasaan uutena, sellaisena mikä sopisi juuri meille. 

Vaikka pestit olivat luonteeltaan erilaisia, niin molempia vuosia on varjostanut synkkä puoli, korona. Työtä on tehty huolimatta siitä, että mitään ei tapahdu, oma kädenjälki ei pääse näkyviin. Taustatyötä on tehty usean ihmisen toimesta useita tunteja ja suunnittelua on tehty systemaattisesti. Tapahtumien peruuntumisten tai etätoteutusten takia työni tulos näkyy vasta tulevaisuudessa.

Ja sitten vähän meidän tämän vuoden hallituksesta. Tämän vuoden kokoonpano on ollut aivan uskomaton ja väitän, että toista samanlaista emme tule hetkeen näkemään. Hallitus vuonna 2021 toimihenkilöineen on ollut innovatiivinen, uupumaton, sinnikäs yhteen liimautunut perhe, jolla on potentiaalia olla tämän vuoden ehkä Suomen paras toimija ainejärjestökentällä. Kanssanne vietetty aika on ollut sanoin kuvailemattoman hienoa ja olen saanut teiltä paljon. Kiitos!

Toteutus suurista suunnitelmistani jää nyt jollekin muulle, sillä itse nostan teekkarilakin naulaan Tutin toiminnasta, ainakin hetkeksi. Silti toivon, että voin nähdä työni jäljet kampuksella vielä vuosien päästä. Se edellyttää tulevien innokkaiden toimijoiden aktiivisuutta sekä rivijäsenten hiljaisen hyväksynnän luomaani konseptia kohtaan vaasalaisesta tekniikan opiskelijoiden kulttuurista.

Terveisin,
Otto Runola, Kulturansvarig
Tutti ry

Otto Runola