Hallitusblogi, koulutuspoliittinen vastaava

Moi,

Olen Anni Tyynelä, neljännen vuoden tekniikan tutalainen ja toimin tällä hetkellä toista vuotta Tutti ry:n koulutuspoliittisena vastaavana eli kopona. Lisäksi olen toiminut tänä vuonna varapuheenjohtajana.

Kopohommista on tullut minulle sydämen asia, ja on ollut ilo tehdä edunvalvontaa sekä kehittää toimintaa jo näin kauan. Hienoa on myös päästä pian näkemään, kuka pääsee luomaan uutta ja parantamaan vanhaa seuraavaksi kopona, kun itse lähden uuden toimijan perehdytettyäni nauttimaan Thaimaan lämmöstä vaihdon merkeissä.

Kopon pesti ja sen sisältö voivat monelle vaikuttaa kaukaisilta, sillä paljon töistä tehdään piilossa ja taustalla. Töitä tehdään kuitenkin säännöllisesti ja tasaisesti ympäri vuoden, ja vaikuttamistyötä pystyy tekemään loputtoman määrän. Kopon pesti vaatii oma-aloitteisuutta ja kehittämishalua.

Kopon tehtävissä pääsee moniin ryhmiin, tiimeihin, kokouksiin ja tapaamisiin, joissa tapaa opiskelijoita poikkitieteellisesti sekä yliopiston henkilökuntaa monipuolisesti. Esimerkkinä kopotiimin johtaminen sekä Student forumissa ja EVVK:ssa Tutin edustaminen. Yhdessä pyritään kehittämään koulutusta, opiskeluympäristöjä ja opiskelijatoimintaa paremmaksi, jotta opiskelijoilla olisi parhaat mahdollisuudet nauttia opiskeluajastaan.

Kopona pääsee myös käyttämään ongelmanratkaisukykyjään. Ympäri vuoden ratkotaan yksittäisiä opiskelijoiden kohtaamia ongelmia ja kaksi kertaa vuodessa kerätään ja käsitellään iso määrä palautetta tuttilaisilta. Palaute käydään läpi yhdessä akateemisen yksikkömme henkilökunnan sekä tuttilaisten kanssa palautesaunan tai kahvihetken merkeissä, jonka jälkeen pyritään kehittämään toimintaa palautteen perusteella. Palautteellamme on oikeasti väliä, sillä viimeksi tällä viikolla kuulin, että kevään palautteemme perusteella oli lähdetty kehittämään opetusta pyytämäämme suuntaan. Muistathan siis vastata palautekyselyihin keväisin ja syksyisin sekä käyttää myös avoimen palautteemme kanavaa nettisivuillamme aina tarvittaessa!

Kopon näkökulmasta kulunut vuosi on sisältänyt paljon isoja asioita. Tänä vuonna on keskitytty normaalien rutiinien lisäksi esimerkiksi kampushankkeeseen, moduuliuudistukseen, sekä koronan vaikutuksiin yliopistolla. Näihin asioihin on vaikutettu niin kommentoimalla ja ottamalla kantaa kuin epäkohtiin puuttumalla ja palautetta antamalla.

Tänä hallitusvuonna tutilla on ollut tekemisen meininki ja hyvä pöhinä päällä. Hallitusporukka on yhdessä sekä käynyt läpi vaikeita asioita ja päätöksiä, kuin myös nauranut ja laulanut kovaan ääneen ja moneen kertaan. En voi kuin suositella lähtemään mukaan, oli kyse sitten hallitustoiminnasta, tapahtumissa käymisestä tai tuttiksella hengailusta!

Syysterveisin,

Anni Tyynelä, koulutuspoliittinen vastaava
Tutti ry