Tervetuloa fuksi!

Suuret onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa osaksi Tekniikan ja innovaatiojohtamisen akateemista yksikköä!

Tällä hetkellä päivittämme ainejärjestömme nettisivuja uuteen uskoon ja ne tulevat hetki hetkeltä valmiimmaksi. Näiltä sivuilta löydät paljon tärkeää tietoa omasta ainejärjestöstäsi, mutta tämän tervehdyksen kautta pääset jo hieman tutustumaan Tuttiin. Valikosta “Fuksille” löydät fukseille suunnattuja tietoja. Sieltä löydät esimerkiksi tuttilaisten sanakirjan, johon on hyvä tutustua ennen syksyä ja yliopistomaailmaan suuntaamista!

No mikä siis oikein on Tutti ry ja keitä ovat tuttilaiset? Tutti ry on Vaasan yliopiston teknisten tieteiden opiskelijoiden ainejärjestö. Järjestömme koostuu sekä tekniikan että kauppatieteiden opiskelijoista. Tuttilaiset ovat sähkö-, energia-, automaatio- ja tietotekniikan, Smart Energyn, tuotantotalouden (DI ja KTM) ja tietojärjestelmätieteen opiskelijoita. Tutti huolehtii aktiivisesti jäsenistönsä oikeuksien toteutumisesta yliopistolla, eli edunvalvonnasta ja koulutuspolitiikasta. Jäsenistöltä kerätään palautetta ja siihen reagoidaan, sekä sen avulla pyritään viemään koulutusta ja opiskelijoiden yliopistoelämää aina vain parempaan suuntaan. Tutti on aina opiskelijoidensa tukena ja apuna.

Fuksivuoden aikana tutorit toimivat tukenasi, turvanasi sekä tiedon lähteenäsi, mutta älä epäröi lainkaan ottaa yhteyttä meihin, mikäli kysymyksiä herää. Tuttiin pääset tutustumaan enemmän fuksivuoden aikana erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien kautta. Liittyessäsi Tuttiin, saat käyttöösi hyvät jäsenedut, upeat punaiset haalarit ja mikäli olet tekniikan opiskelija, voit tilata itsellesi teekkarilakin, jonka saat painaa päähäsi keväällä 2021 teekkarikasteen myötä.

Tutin hallitukseen kuuluu sekä hallitus- että toimihenkilöpesteissä toimivat henkilöt. Hallituksessame on eri vuosikurssien opiskelijoista ja kuka tahansa Tutin jäsen voi hakea hallitustoimintaan mukaan. Hallitustoiminta kattaa monenlaisia eri pestejä puheenjohtajasta saunamajuriin, joihin pääset tutustumaan täältä. Tässä muutama esimerkki siitä mitä meidän hallituslaiset tekevät vuoden mittaan: Tutin projektimestarit suunnittelevat ja organisoivat yhdessä muiden hallituslaisten kanssa tapahtumia ympäri lukuvuoden. Vuoden aikana tulet oppimaan sitsaamisen jalon taidon käymällä eri ainejärjestöjen ja osakuntien sitseillä eli akateemisilla pöytäjuhlilla. Excursiovastaavamme järjestää sekä syksyllä että keväällä excursion ja Tutin liikuntavastaavat pitävät huolta jäsenistömme liikuntamahdollisuuksista erilaisilla lajikokeiluilla. Teekkarikulttuurin myötä pääset myös tutustumaan kyykän saloihin ja saattaakin olla, että löydätkin itsesi heittämässä karttua Akateemisen Kyykän MM-kisoissa ensi helmikuussa! 

Maanantaiaamuisin sekä syksyllä että keväällä tuttilaisten sähköposteihin kilahtaa Tutin viikkotiedote. Sen kautta tiedotamme jäsenistöä kyseisen viikon tapahtumista ja ajankohtaisista asioista. Tuttia kannattaa käydä myös seuraamassa eri sosiaalisen median kanavissa kuten Instagramissa (@tuttiry) ja Facebookissa. Näiden lisäksi kannattaa ehdottomasti käydä liittymässä tuttilaisten Facebook -ryhmään Tutti ry.  Tutilta löytyy myös oma LinkedIn -profiiliNäiden eri  tiedotusvälineiden kautta pysyt hyvin kartalla siitä, mitä kaikkea ainejärjestössäsi tapahtuu. Instagramista kannattaa muuten käydä lukemassa #tuttitorstai julkaisut tältä keväältä. Niiden kautta pääset vähän jo etukäteen näkemään keitä kaikkia Tutin 2020 hallitukseen oikein kuuluu.

Tutti on ainutlaatuinen ja tiivis ainejärjestö, jossa voit aina tuntea olosi tervetulleeksi.
Tuttilaiset pitävät yhtä niin yliopistolla kuin sen ulkopuolellakin. Haluamme kannustaa ja
rohkaista aivan jokaista lähtemään mukaan toimintaamme. Pääset tutustumaan eri aineiden
ja vuosikurssien opiskelijoihin, sekä opit mitä kaikkea yliopistomaailma pitää sisällään.
Tule käymään tuttiksella (Ainejärjestökäytävä, Technobothnia) juomassa kahvit
(ja tiskaamassa omat mukisi) ja moikkaamassa muita opiskelijoita.

Fuksivuosi tulee olemaan ikimuistoinen ja ainutkertainen.
Muista pitää hauskaa ja nauttia jokaisesta hetkestä täysillä!

Iloisin terveisin,

Martta Mustonen, Tutti ry:n tiedotusvastaava